Een Auto Importeren Uit Duitsland? 6 Voordelen Op Een Rijtje!

Gepubliceerd dec. 09, 22
6 min read

Bmw Occasion Importeren

Voor overige landen is dit nauwelijks te controleren. Controleer dan de tellerstand aan de hand van extra documenten, zoals het onderhoudsboekje en de keuringsformulieren. De risico’s van een teruggedraaide tellerstand is dat je te veel voor de auto betaalt. Ook kan het onderhoud te laat worden uitgevoerd, denk aan een distributieriem die na 100.

Wil je weten of de importauto een grote schade heeft gehad? Controleer dan de BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen via de RDW. Na het invoeren van je kenteken kun je onder het tabje ‘fiscaal’ de BPM checken. Koop je een importauto met een catalogusprijs van enkele tienduizenden euro’s en betreft de BPM-waarde slechts enkele honderden euro’s? Dan weet je bijna zeker dat de auto met grote schade is ingevoerd.

Via de Dekra of Mijnautocoach kun je een keuring laten uitvoeren. Zo loop je minder risico’s op een miskoop. Hoe ziet het interieur eruit, zitten er vlekken op, plooien in de bekleding, slijtplekken op het dashboard, is het rubber op de pedalen versleten? Staan er weinig kilometers op de teller, dan is het verstandig je af te vragen of het interieur met de kilometerstand overeenkomt.

Audi Importeren Uit Duitsland

Hiermee kun je al veel over de auto te weten komen. De door jouw gekochte auto blijkt een importauto te zijn (Duitse BMW occasion importeren). Als je dat had geweten, dan had je de auto niet gekocht. Dat kan betekenen dat er sprake is van dwaling. In dat geval kan de koper de koopovereenkomst vernietigen.

Auto Invoeren Duitsland - Vertrek Naar DuitslandAuto Importeren Uit Het Buitenland? Hier Moet Je Op Letten

Ook moet de dwaling verwijtbaar zijn aan de verkoper. Of moet je kunnen aantonen dat jullie beiden van verkeerde informatie uitgingen, maar dat je uitgebreid eigen onderzoek hebt gedaan. Kom je er met de verkoper niet uit, dan kan het geschil alleen aan de Geschillencommissie Voertuigen worden voorgelegd als de verkoper daarbij is aangesloten.

Ook voor dekking van rechtsbijstandverzekeringen geldt vaak de eis dat het geschil aan de Geschillencommissie moet kunnen worden voorgelegd. Lees dit na in de polisvoorwaarden. Heb je een importauto bij een dealer gezien, heb je alles gecontroleerd en wil je ’m kopen? Zorg dan dat er een deugdelijk, officieel koopcontract wordt opgemaakt door de verkoper.

Importeren Zonder Zorgen

Nog meer zaken die het door beide partijen getekende contract sowieso moeten bevatten zijn: Volledige NAW-gegevens van zowel verkoper als koper Merk, model, uitvoering / type Chassisnummer Officiële kilometerstand De datum van eerste toelating (Erstzulassung) Betreft het een schadeauto of geen schadeauto (Unfallfrei) De gebreken aan de importauto Vervaldatum HU/AU (de Duitse APK) De overeengekomen en gespecificeerde garantie Wat je niet wilt zien in het aankoopcontract van de importauto: Dat de auto via een particulier wordt verkocht (hierdoor vervalt de garantie) ‘De auto heeft voor zover bekend geen (zichtbare) beschadigingen’ Afgelezen (dus niet de werkelijke) kilometerstand Zelf een auto importeren of laten importeren door bedrijven kan nadelige gevolgen hebben voor je rechtspositie.

Op grond van EU-wetgeving heb je, als je een nieuwe auto van een handelaar koopt, in ieder geval recht op twee jaar wettelijke garantie. Bij een tweedehands auto kan de garantietermijn worden verlaagd tot één jaar. In Nederland gelden deze termijnen niet. Wil je jouw importauto weer verkopen, houd dan rekening met het feit dat een auto zonder Nationale Autopas check (NAP check) lastiger te verkopen is.

En zo is het moment daar, jij kunt gaan genieten van jouw auto! Auto Import NL zorgt er uiteraard voor dat deze netjes is gewassen. Mocht je toch liever in een ”nieuwe” auto instappen? Dan bieden wij je tevens diverse mogelijkheden. Zo is er de mogelijkheid om jouw auto volledig te laten polijsten in onze car wellness, deukjes te laten verwijderen zonder te spuiten en diverse delen te laten wrappen.

Auto Invoeren Duitsland - Vertrek Naar Duitsland

Want zeg nou zelf, als je het doet, doe het dan goed! - Zelf uw auto importeren uit Duitsland.

Elektrische Auto ImporterenAuto Importeren Uit Duitsland - Import Expert

Als eigenaar van de auto moet u zelf naar uw afspraak bij het RDW-keuringsstation. Iemand anders kan dit niet voor u doen. Neem alle documenten uit de vorige stap mee. Tijdens uw afspraak controleert de RDW de auto en alle documenten (Auto importeren uit Duitsland zonder zorgen). Is alles in orde? Dan registreert de RDW uw auto in het Nederlandse kentekenregister.

Auto Importeren Uit Duitsland - Import ExpertAuto Importeren Vanuit Duitsland, Hoe Werkt Dat?

Hoeveel u moet betalen hangt onder meer af van waar uw auto vandaan komt, het type auto en het bouwjaar van uw auto. De klantenservice van de RDW kan u een schatting geven van de kosten.Neem contact op met de RDW klantenservice (RDW) Verhuist u vanuit een land in de EU en heeft uw auto nog een geldige apk (verplichte keuring)? Dan kan de RDW de vervaldatum daarvan overnemen.

Duitse Bmw Occasion Importeren

Neem dan ook een origineel apk-rapport mee, een vermelding op het buitenlandse kentekenbewijs of een sticker op de buitenlandse kentekenplaat..

Auto Import Holland heeft zich gespecialiseerd in de import van auto’s, hoofdzakelijk uit Duitsland. Onze jarenlange ervaring (sinds 2006) in het importeren van auto’s maakt van ons uw betrouwbare en bekwame auto-importeur. Onze rol is om uw ideale auto te vinden en deze bij u af te leveren, zonder dat u zich ergens zorgen om hoeft te maken.

Hierdoor hebben wij een beter inschattingsvermogen in de betrouwbaarheid van verkopers en advertenties dan iemand die maar sporadisch naar auto's zoekt. Ons primaire doel is dat u een goede, mooie en betrouwbare auto aanschaft die naar al uw wensen voldoet. Wij staan aan uw kant. ons en vraag direct naar de mogelijkheden! .

Auto Importeren - Onbezorgd Onderweg

Bent u op zoek naar dé expert in het importeren van auto’s vanuit het buitenland? Door de specialisten van Import, Expert in te schakelen importeert u snel, eenvoudig en voordelig een auto uit een ander land. We werken met verschillende pakketten, dus u kiest eenvoudig het pakket dat bij u past - Auto kopen in Duitsland? Zo doe je dat.

Zo betaalt u alleen voor de diensten die u nodig heeft en ontzorgen we u waar nodig - Auto importeren uit Duitsland: bespaar met AID. Uw auto importeren via Import, Expert brengt veel voordelen met zich mee, zoals:Kies het pakket dat bij u past en betaal niet meer dan nodig is! Bespaar tot maar liefst 20% op uw nieuwe import auto, Transparante werkwijze zonder verrassingen achteraf, Bij Import, Expert krijgt u gegarandeerd een voordelig bpm-tariefKies uit vele extra opties, zoals poetsservice, wrappen en meer.

We helpen u graag met het importeren van uw nieuwe droomauto. Een import auto uit Duitsland, goed idee?..

Een Auto Importeren Uit Duitsland? 6 Voordelen Op Een Rijtje!

07 nov 2022 om 22:05Het valt momenteel niet mee om in Nederland een geschikte tweedehands auto voor een juiste prijs te vinden (Auto kopen in Duitsland? Zo doe je dat). Daarom wijken veel autokopers uit naar het buitenland. Kun je zelf een jonge occasion importeren of zitten er te veel haken en ogen aan? In Nederland is momenteel een nijpend tekort aan tweedehands auto's.

Zo zagen we dat een Volkswagen Polo van ruim een jaar oud op een Nederlandse verkoopsite voor maar enkele honderden euro's minder werd aangeboden dan de nieuwprijs. Dat is dubbel pech voor particuliere kopers voor wie het sowieso al te duur is geworden om een nieuwe auto aan te schaffen.  • rdw
  • garantie
  • btw
  • transport
  • verkoper

kosten auto importeren duitsland

auto importeren duitsland

kosten auto importeren

auto kopen duitsland

auto importeren duitsland

Dealervoorraden zijn opgedroogd en als gevolg van de coronapandemie, chiptekorten en stagnatie in de aanvoer van onderdelen, lopen de levertijden van nieuwe auto's steeds verder op. De laatste paar jaar hebben de verkopen van nieuwe auto's in Nederland flinke deuken opgelopen. Wat dat betreft was 2021 zelfs een historisch dieptepunt, met niet meer dan 323.

Navigation

Home

Latest Posts

Onze Actuele Voorraad Occasions

Published Dec 02, 22
6 min read

Een Auto Importeren

Published Nov 27, 22
6 min read