Crosshelmen - Motorhelm Kopen

Gepubliceerd sep. 28, 22
6 min read

Mannen Motorhelm

Deze bestuurder neemt de term 'Brainbucket' toch wel erg serieus. De eerste keuze die je moet maken, is het soort helm. Er zijn verschillende type helmen op de markt en deze zijn grofweg onder te verdelen in deze categorieën: Een integraalhelm bestaat uit één stuk. Afhankelijk van het merk en het prijssegment, is dit een van de meest veilige helmen.

Denk hierbij aan afrekenen bij een benzinestation of even snel iets drinken of eten. Je partner even een kus geven, zit er ook niet in. Een systeemhelm heeft hetzelfde uiterlijk als een integraalhelm, maar heeft als voordeel dat het kinstuk omhoog geklapt kan worden. Dit is dus veel praktischer dan een integraal helm, maar doordat de helm niet uit één stuk bestaat, beschermt deze over het algemeen iets minder goed.

Een Motorhelm Kopen – Tips En Info

Een open of jethelm is een helm zonder kinstuk. Deze komen in verschillende varianten. Er zijn jethelmen zonder vizier waar je eventueel een losse motorbril bij kunt dragen. Anderen hebben een klein vizier dat vooral de ogen beschermd. Weer anderen hebben een langer vizier, zodat deze een groter gedeelte van je gezicht beschermd.

Vooral bij lagere snelheden en mooi weer is dit een heerlijke helm. Zeker voor op de brommer of scooter. Door het ontbreken van een kinstuk, is je gezicht wel kwetsbaarder bij een ongeluk. Een enduro of cross helm is vooral geschikt om offroad mee te crossen. De grote klep vangt het opvliegende zand en steentjes op en de grote (losse) crossbril beschermt je ogen.

Motorhelm Heren

Het is belangrijk om te beseffen hoe je op je motor zit. Er is een groot verschil tussen zitten op bijvoorbeeld een race (sportieve) motor en een toer motor. Bij een sportieve motor zit je voorovergebogen en je moet daardoor je hoofd meer achterover houden om vooruit te kunnen kijken.

De bouw is bij sommige integraal- en systeemhelmen aan de zithouding aangepast. De buitenschaal van de sport helm heeft een hogere (en dus schuinere) achterkant dan een toer helm. Dit komt doordat er een stuk minder ruimte is tussen je achterhoofd en de bovenkant van je rug. Hierdoor zal een toerhelm veel minder lekker zitten wanneer je rijdt op een racemotor.

Motorhelmen

Hierdoor is het vizier van een sport helm meer naar achteren gekanteld (staat schuiner) dan die van een toer helm. Links zie je een voorbeeld van de zithouding op een sportieve motor. Recht zie je de zithouding op een toer motor. Om de maat van je helm te bepalen, is het handig om met een meetlint de omtrek van je hoofd te weten.

Het is van belang de grootst mogelijke omtrek van je hoofd te meten. Het is aan te raden dit een paar keer te herhalen op verschillende hoogtes (Motorhelmen voor mannen). De grootste omtrek van deze metingen is een indicatie voor de maat van de helm die je nodig hebt. Je kunt vervolgens in onze maattabel bij het merk van je keuze opzoeken welke maat helm geschikt is voor jouw hoofdmaat.

Voordeelhelmen Winkel

Over het algemeen lopen de maten van een helm, net als kleding, uiteen van XXS tot XXL. Nu je deze informatie hebt, kun je de helm kiezen die je mooi vindt én binnen je budget past. Deel twee volgt binnenkort en zal wat dieper ingaan op het passen van de helm.

Motorhelmkopen.nlWaar Kan Je Het Best Een Goedkope, Nieuwe Motorhelm Kopen?

Van een té kleine helm kun je bijvoorbeeld snel hoofdpijn krijgen. Een motorhelm kopen; waar moet je op letten?. Een té grote (losse) helm daarentegen, is ook niet aan te raden. Tijdens het rijden, zeker op de snelweg, heb je steeds het gevoel dat je helm van je hoofd af kan schieten. De sluiting zal vervelend tegen je keel of onderkaak drukken, omdat deze sluiting het enige is dat er nu voor zorgt dat de helm niet van je hoofd wordt getrokken door de luchtweerstand.

Motorhelm Test Review 2022

Daarbij kan dit ook voor vervelende situaties zorgen wanneer de helm van je hoofd glijdt bij een ongeluk. Van een te grote helm wordt niemand blij. Beste Motorhelm. Kies eerst een helm in een maat die past bij jouw gemeten hoofdmaat. Kijk even op onze website voor richtlijnen om je hoofdmaat te meten.

Probeer een vinger tussen je voorhoofd en de helm te duwen. Dit mag niet gaan. Gaat dit wel, dan heb je een té grote maat helm op je hoofd. Duw eens tegen de achterkant van je helm en duw tegen met je hoofd. Nu moet je wél een vinger tussen je helm en je voorhoofd kunnen krijgen.

Helm Kopen?

Motorhelm KopenMotorhelm

Je helm mag niet gaan schuiven over je hoofd. Je hoofdhuid moet dus meebewegen met de binnenvoering je helm. Houdt de helm even op. Je hebt snel genoeg door of je hoofdpijn gaat krijgen wanneer je een té kleine helm op hebt (Motorhelmen kopen bij Servicedealer). Maar let wel: je helm moet wel strak aanvoelen.

Houdt hem vervolgens even op om te kijken of het niet ongemakkelijk wordt. de perfecte motorhelm vindt u hier. Je bril moet op je neus rusten en niet in de helm hangen. Soms kun je de binnenvoering nog aanpassen met bijgeleverde extra wangstukken in diverse groottes. Bij sommige helmen kun je zelfs de binnenvoering nog een beetje aanpassen door deze met een pompje in de helm op te blazen of juist leeg te laten lopen.

Motorhelm Kopen

Je kunt dit niet vergelijken met je huidige helm, aangezien hier de binnenvoering al indrukt zal zijn door het vele dragen. Je nieuwe helm zal dus niet zo lekker aanvoelen als je huidige helm. Maar maak je geen zorgen: de binnenvoering gaat naar je hoofd staan waardoor hij net zo lekker zal zitten wanneer je een tijdje met je nieuwe helm hebt gereden.

Je mag ook geen druk- of knelpunten voelen. Zeker niet op je voorhoofd. De druk van de buitenschaal moet overal gelijk zijn; alsof je een strakke bivakmuts op hebt. Er worden tweedehands (gebruikte) helmen te koop aangeboden op Marktplaats. We willen je hier echter voor behoeden. Je hebt namelijk geen idee wat er met de helm gebeurd is.

Mannen Motorhelm

Dit is vaak niet van de buitenkant te zien. Bij een oudere helm kan het piepschuim verteerd zijn in de binnenkant van de helm door ouderdom en door het zweet wat er in getrokken is. Hierdoor beschermt de helm veel minder bij een ongeluk. Gelukkig hebben wij bij Voordeelhelmen. nl een enorm aanbod van helmen in allerlei prijscategorieën, smaken en soorten (Scooterhelm kopen? Altijd lage prijzen!).

Motorkleding, Motorhelmen, Motorlaarzen, MotoraccessoiresMotorhelmen - Gratis Verzending & Retour!

Dus je betaalt nooit te veel bij ons. We hebben ook nog eens een showroom in Amsterdam waar je rustig helmen kunt komen passen en waar je met al je vragen bij ons terecht kunt. Natuurlijk geven we je deskundig advies, zodat je met een perfect passende helm bij ons de deur uit gaat.

Online Shop Voor Helmen & AccessoiresJe weet wat ze zeggen: op elke hoofdje past een helm! Als je eenmaal besloten hebt om de fietshelm een kans te geven, is het van groot belang de juiste uit te kiezen. Motorhelmen voor mannen. Er bestaan bijna 2000 verschillende modellen van meer dan 35 fabrikanten – hoe kun je daar het beste exemplaar uit kiezen? Geen zorgen, als je de belangrijkste kenmerken van een helm eenmaal weet, is het kiezen van de juiste een fluitje van een cent.

Meer van Bestelbus

Navigation

Home

Latest Posts

Onze Actuele Voorraad Occasions

Published Dec 02, 22
6 min read

Een Auto Importeren

Published Nov 27, 22
6 min read