Remblokken Ford Focus

Published May 16, 21
6 min read

Remblokken Volkswagen Polo online webshops

Later uitleg over het vervangen van remblokken. Vergeet ook niet dat de remdruk niet alleen door de kwaliteit van remblok en schijf wordt bepaald maar ook de remvloeistof via welke de remblokken bij remmen druk kunnen zetten op de remschijven. Later meer over de remvloeistof. De trommelremmen ofwel de remschoenen slijten minder snel dan remblokken en schijven (Remblokken Audi).

Remblokken Kia onlineRemblokken Volkswagen online kopen

Minder dure uitvoeringen worden afgeleverd met voor remblokken en remschijven en achter een trommelrem. Dit omdat de het remblokken remsysteem effectief remt en deze remkracht voornamelijk voor handig is. Ondersteuning van de remschoenen achter is dan voldoende om een goede en vooral snelle remweg te garanderen. Doordat de trommelrem een gesloten systeem is kan het slijtageafval nergens heen, dit stapelt zich dus op in de remschoen.

Doordat het een gesloten systeem is kun jij van de buitenkant niet zien of de trommelremmen aan vervanging toe zijn. Om hierachter te komen zal je het trommelremsysteem moeten openen. Onderhoud aan de trommelremmen is dus niet alleen vervangen maar kan ook in de vorm van het reinigen van de trommelremmen.

In de meeste gevallen zal dit automatisch worden meegenomen tijdens een auto onderhoudsbeurt. Verderop op deze pagina aandacht voor het zelfstandig vervangen van remschoenen. De remdruk wordt bepaald door de onderhoudsstaat van de remschoenen en de remvloeistof. Een niet te onderschatten belangrijk onderdeel van het remsysteem is de remvloeistof. De meeste mensen kijken naar hun remblokken, de remschijf of de remschoenen wanneer ze willen weten of het remsysteem nog goed in orde is (Remblokken Skoda).

Remblokken Kia via de webshop

Remblokken Audi online kopenRemblokken Citroen online

Wordt de remvloeistof minder van kwaliteit doordat deze lange tijd niet vervangen is, dan zal de remwerking verminderen. De remwerking kan, ondanks een in perfecte staat verkerende remblokken en schijven, verminderen door oude of slechte conditie remvloeistof. Remvloeistof kan in kwaliteit achteruit gaan doordat deze vocht opneemt, een bekende en slechte eigenschap van remvloeistof.

Opname van vocht en ontstaan van kleine luchtbelletjes gaat geleidelijk, helemaal wanneer het systeem (zoals het hoort) goed gesloten is. Om ervoor te zorgen dat je zeker weet dat je remvloeistof van voldoende kwaliteit is doe je er goed aan deze elke 50. 000 kilometer of elke twee jaar te laten vervangen.Remvloeistof vervangen kun je eventueel zelf doen, toch is het verstandiger om het door een automonteur te laten doen. Remolie is enorm schadelijk en je mag het dus absoluut niet op je huid krijgen of op de kappen van de auto terecht komen. Remvloeistof reageert sterk met ijzer en zal ernstige schade aanrichten wanneer deze in contact komt met je lak.

Voor het geld hoef je het overigens niet te laten, remolie vervangen bij een autobedrijf kost niet veel geld en is het een kleine handeling voor een automonteur. Heb je je auto in onderhoud bij een dealer of garage dan zullen zij de remolie standaard bij elke grote onderhoudsbeurt of elke twee jaar vervangen.

Remblokken Ford Focus online webwinkels

Een fijn gevoel, gezien de grote invloed van de remvloeistof op je remwerking. Wanneer een professioneel bedrijf je remolie vervangt weet je ook zeker dat ze, voor jouw auto, de juist remvloeistof gebruiken. Er zijn een aantal soorten remvloeistof verkrijgbaar, waarbij iedere auto zijn of haar eigen ideale DOT (Department of Transportation) getal heeft.

Hoe hoger het DOT getal hoe meer warmtebestendig de vloeistof moet zijn. Remblokken vervangen is niet moeilijk, zelfs al heb je twee linkerhanden dan kun je je remblokken nog vervangen. Remblokken laten vervangen is overigens ook geen grote investering, voel je je niet prettig bij sleutelen aan je remsysteem dan kun je het ook gewoon bij een auto onderhoudsgarage laten doen.

Remblokken Volkswagen via de webshop kopenRemblokken Skoda via de webshop

Er zijn voor ieder remsysteem diverse merken remblokken te koop en zelfs binnen de merken zijn diverse soorten remblokjes verkrijgbaar. Het is verstandig je in te lezen of je te laten voorlichten om tot de juiste keuze komen. Een handige vuistregel bij het uitzoeken van remblokken is dat een remblok met harde de remvoering minder snel slijt.

Omgekeerd zullen zachtere remblokken sneller slijten en meer vuil op je velgen afgeven. Toch zitten er ook nadelen aan hardere remblokken. Je kunt wel nagaan dat remmen met een harder remblok meer impact heeft op de remschijf, deze kan dus wat sneller slijten (niet heel veel sneller). Ook zijn er situaties bekend waarbij de remmen gaan piepen. Remblokken Volkswagen.

Remblokken Ford Focus online bestellen

Wil je zekerweten een veilige keuze maken? Ga dan voor precies dezelfde remblokken als die standaard worden gemonteerd op jouw specifieke auto. Je kunt in een online werkplaatshandboek specificaties vinden van de originele vervangingsonderdelen. Kies je voor origineel dan weet je in ieder geval zeker hoe lang ze mee gaan en wat je verder kunt verwachten.

De remklauw kan in de meeste gevallen gewoon vast blijven zitten aan de ophanging. Verder hoef je ook niet aan de remleiding te komen, deze kan gewoon op zijn plaats blijven zitten. Moet je remklauw toch losmaken, omdat je er anders niet bij kunt komen, zorg dan voor goed gereedschap.

Met slecht gereedschap en een niet rechte draaidruk is de kans groot dat je schade aanricht. Ga dus zorgvuldig te werk, lukt het niet, ga dan naar de dealer. Is het je gelukt je remklauw los te maken of je remblok zonder demontage van de remklauw te benaderen, dan kun je de remblokken vervangen.

Vervang je de blokjes op een losse remklauw, zorg er dan voor dat je remleiding niet knakt of een scherpe buiging maakt. Naast het vervangen van de remblokken is het ook verstandig de remklauwen te reinigen voordat je je nieuwe blokken plaatst. Dit kan met een zachte borstel en heeft als voornaamste doel het verwijderen van slijtagestof en ander vuil.

Remblokken Volkswagen online

Remreiniger ontvet en is effectief voor verwijderen van hardnekkig vuil. Is de remklauw schoon, dan moet je de remzuiger terugduwen (die is waarschijnlijk uitgezet omdat er geen blokjes op zitten en de oude remblokken dunner waren waardoor ze verder uit moesten staan voor contact met de remschijf. Je plaatst de nieuwe remblokken met druk op de remzuiger.

Controleer goed of alle bouten in orde zijn, een doorgedraaide bout vastzetten kan problemen met loshalen in de toekomst geven. Je doet er dan goed aan deze bout(en) te vervangen. Remblokken Ford. Voor een betere geleiding van de bouten bij montage en ter voorkomen van het vastroesten kun je het schroefdraad invetten met kopervet.

De remklauw kan namelijk erg warm worden tijdens het remmen. Uiteraard mag je remsysteem verder niet in aanraking komen met vet, daar je remwerking daardoor enorm beïnvloed wordt. Werk dus altijd secuur en gaat het toch mis, maak dan alles opnieuw schoon met remreiniger. Vervangingswerkzaamheden uitvoeren aan de trommelrem kan pas als de remschoen is teruggedraaid.

De stelbouten waarmee je de remschoen kunt terugdraaien zitten in sommige gevallen aan de achterkant van de ankerplaat. Draai je de stelbouten losser of vaster dan komt er meer of minder speling op de remschoenen en remtrommel. Wanneer je de remtrommel wilt verwijderen ben je gebaat bij meer speling en moet de stelbouten dus losser draaien.

Remblokken Bmw online

Heb je voldoende ruimte dan kun je de trommel verwijderen, dit doe je door de remschoenen en veren te verwijderen (Remblokken Skoda). Het is verstandig niet beide kanten tegelijk te demonteren maar stuk voor stuk te werk te gaan - Remblokken Ford. Op die manier heb je altijd een voorbeeld voor handen bij het terug vastzetten van de trommel.

More from Autoscout

Navigation

Home

Latest Posts

Een Auto Importeren

Published Nov 27, 22
6 min read

Voorraad Occasions

Published Nov 26, 22
6 min read

Shortlease Zakelijk

Published Oct 17, 22
7 min read