Kluber Grease

Gepubliceerd apr. 13, 22
6 min read

Lubricating Oils

Producer Of Special Lubricants For The IndustryLubrication Oil

Een belangrijk deel van het onderhoud dat wél door de gebruikers van werktuigen kan worden gedaan is het beperken van slijtage van het werktuig en bijbehorende onderdelen. Hiervoor kunnen onder andere smeermiddelen worden gebruikt. Het gevaar van slijtage bij machineonderdelen, Metalen onderdelen zijn nooit helemaal glad. Hoe nauwkeurig metalen onderdelen ook worden afgewerkt er zijn altijd kleine krasjes en hoogteverschillen op de metalen onderdelen aanwezig.

Wanneer men een metaaloppervlak echter sterk zou vergroten ziet men kleine heuveltjes en dalen. Wanneer twee metalen producten elkaar voortdurend zouden raken treed er wrijving op. Deze wrijving wordt ook wel metallisch contact genoemd. Dit metallisch contact is een droge wrijving tussen metalen. Wanneer onderdelen zoals tandwielen onder hoge snelheden roteren kunnen door het metallisch contact hoge temperaturen worden bereikt.

Kluber

De gestolde deeltjes kunnen vervolgens weer losbreken als de onderdelen weer in beweging worden gebracht. De onderdelen beginnen hierdoor te slijten en van vorm te veranderen. Dit slijten wordt ook wel vreten genoemd. Wanneer het slijtageproces niet wordt tegengegaan zullen machineonderdelen dusdanig van vorm veranderen dat de machine niet meer goed loopt.

Hierbij kan ook nog extra schade optreden naast de schade die al was ontstaan door de slijtage. Deze situatie moet ten allen tijde worden voorkomen. Waarom zijn smeermiddelen belangrijk? Naast een goede afwerking van de metaaloppervlaktes van machineonderdelen is het ook van belang dat het oppervlakte van de metalen onderdelen goed glad wordt gemaakt (Industrial Lubricants For Your Sector).

Smeermiddelen Van Topkwaliteit Voor Extreme Situaties

De toleranties kunnen nog zo nauwkeurig zijn, er zullen altijd oneffenheden aanwezig zijn op de onderdelen. Deze oneffenheden moeten worden opgevuld. Daarnaast moeten de machineonderdelen die met elkaar in contact kunnen komen van elkaar worden gescheiden door een dunne laag vloeistof of vet toe te voegen - marine oil. Wanneer dit gebeurd treed er wrijving op in de vloeistof.

Industrial Gear Oils - SmeermiddelenLubrication Oil

Bij vloeistofwrijving er sprake van onderlinge wrijving van vloeistofdeeltjes. Deze onderlinge wrijvingsweerstand is hierbij veel lager dan de wrijvingsweerstand die ontstaat wanneer twee metalen onderdelen droog tegen elkaar worden aangewreven (PRODUCER OF SPECIAL LUBRICANTS FOR THE INDUSTRY). Vloeistoffen en vetten kunnen worden gebruikt om de slijtage van machineonderdelen tegen te gaan. In feite worden de machineonderdelen gesmeerd.

Wereldwijde Smeervetten-markt Per Toepassing

Hierover gaat de volgende alinea. Welke smeermiddel moet ik kiezen? Doormiddel van smeermiddelen wordt de wrijving beperkt van onderdelen van werktuigen. Door het beperken van deze wrijving wordt ook de slijtage vermindert en kunnen machines langer worden gebruikt. Er zijn verschillende smeermiddelen die kunnen worden gebruikt. Bij de keuze van het juiste smeermiddel is het onder andere van belang dat er gekeken wordt naar de ruimte tussen de bewegende delen die met elkaar in contact komen.

Het Cruciale SmeermiddelLubrication And Lubricant Selection

Wanneer machineonderdelen snel roteren kan een hoge temperatuur ontstaan. De hoge temperatuur kan de vloeibaarheid van smeermiddelen veranderen. klüber. Een goed smeermiddel moet de onderdelen die met elkaar in contact komen onder elke denkbare omstandigheid die logischerwijs in de machine kan ontstaan van voldoende smering voorzien. Voor veel machines en motoren is voorgeschreven welk smeermiddel moet worden gebruikt.

Industrial-series - Lubricants

Dit is de vloeibaarheid van een smeermiddel. Deze vloeibaarheid is gekoppeld aan een bepaalde temperatuur. Welke verschillende smeermiddelen zijn er? Wanneer men de eigenschappen van smeermiddelen goed in beeld heeft kan men het juiste smeermiddel kiezen. Smeermiddelen zijn er in verschillende soorten. Hieronder wordt een kort overzicht weergegeven van verschillende soorten smeermiddelen.

Dierlijke oliën: dit zijn oliën die worden gewonnen uit dierlijke vetten. Vaste smeermiddelen: dit kunnen poeders zijn van zeer fijn koolstof zoals grafiet. Smeervetten: deze bestaan uit vaste stoffen of stroperige stoffen. Bovenstaande categorieën zijn zeer breed. Hieronder vallen nog allemaal verschillende indelingen bijvoorbeeld op het gebied van viscositeit. Minerale oliën kunnen onderling sterk verschillen op het gebied van viscositeit.

Industrial Gear Oils - Smeermiddelen

Een erg populaire manier van smeren is de spuitbus. Daarmee spuit je op de pion terwijl je de ketting en door laat draaien. Het smeermiddel is dan meteen goed verdeeld en de onderdelen zijn beschermd tegen roest. Het nadeel is dat een deel van de spuitkegel op drift raakt en terecht komt waar het schadelijk is.

Dit moeten we niet willen. Het alternatief is het “druppelflesje”. Dit werkt buitengewoon simpel en het smeermiddel komt alleen terecht waar je het nodig hebt (industrial oils). Je zet de versnellingen in een stand dat de ketting recht loopt en draait ‘m achteruit. Je houdt het flesje horizontaal met de tuit op de ketting, vlak voor de derailleur.

Lubrication And Lubricant Selection

Je ziet dat de ketting de vloeistof van het tuitje meeneemt en dan komt het precies terecht waar we het willen hebben. Vooraf kan je nog wat druppetjes toepassen op de derailleur wieltjes en alle scharnierpunten. De asjes van de ketting moeten goed gesmeerd zijn en verder moet de ketting droog zijn, omdat er anders gemakkelijk vuil aan gaat kleven.

Middelen Er zijn diverse soorten smeermiddelen in de handel en deze hebben allemaal verschillende eigenschappen. Er zijn drie hoofdgroepen; olie (waaronder teflon en siliconenspray) vet en wax. Fabrikanten plaatsen altijd wel een gebruiksaanwijzing op de producten, maar wat er in zit is meestal uiterst vaag. Ze bevatten vaak schadelijke stoffen zoals; polymeren of siliconen en natuurlijk minerale oliën.

Smeermiddelen Van Topkwaliteit Voor Extreme Situaties

Vet zit op je ketting als je die nieuw koopt. De fabrikanten doen dat om het product te beschermen tegen eventuele roest om het van een eerste consistente smering te voorzien. De kettingen zijn gedoopt in verhit vet zodat het mooi doordringt en uitvloeit in een dun laagje en bij afkoeling blijft het mooi zitten.

Er blijft gemakkelijk vuil aan kleven en is dus ook niet ideaal. Olie smeert best goed zolang het er op zit, maar neemt ook het meeste vuil op. Het wordt een vieze kledderzooi op je ketting. Kruipolie is zeer geschikt om op je schoenplaatjes te doen als ze versleten zijn en ze er af moeten.

Lubrication Oil

Als je inbussleutel doordraait krijg je het plaatje niet meer los en moet je de slijptol hanteren. Gebruik bij het monteren de hieronder beschreven wax met grafiet. Teflon(spray) is misschien wel het meest gebruikt. Smeert uitstekend, blijft vloeien, maar is niet regenvast en bij het mountainbiken na de eerst plas water of een modderpassage vrijwel meteen vervangen door modder.

Op de racefiets met mooi weer is het wel bruikbaar. Maar we fietsen niet alleen bij mooi weer met een droog wegdek. Siliconen(spray) werkt vergelijkbaar als teflon maar is ook nog behoorlijk toxisch. Wax. Dit is een zeer consistent smeermiddel - klüber lubrication. Er bestaan heel veel soorten waxen. Het is bekend in de skisport (langlaufen) dat je de latten moet laten waxen, dan glijdt het pas goed.

Industrial Gear Oils - Smeermiddelen

Het is dan vloeibaar gemaakt met alcohol en er is eventueel grafiet aan toegevoegd. Het is gemakkelijk toe te passen maar het is wel raadzaam om je ketting eerst te ontvetten anders komen de goede eigenschappen niet tot hun recht. Ook is het raadzaam om bij vervangen niet de allergoedkoopste ketting aan te schaffen , maar te kiezen voor een type dat enige bescherming biedt tegen roesten.Na het aanbrengen zal de alcohol verdampen en dan heeft de ketting een droge smering die niet wegspoelt. De ketting kan bij het mountainbiken nog steeds vuil worden maar de smering wordt niet verdrongen. lubrication oil. Wax wordt te koop aangeboden onder meerdere merknamen. Mijn voorkeur gaat uit naar Supreme Black omdat het ook nog grafiet(koolstof) bevat.

Meer van Autoscout

Navigation

Home

Latest Posts

Een Auto Importeren

Published Nov 27, 22
6 min read

Voorraad Occasions

Published Nov 26, 22
6 min read

Shortlease Zakelijk

Published Oct 17, 22
7 min read